Elkészítés: A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.
Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.