Elkészítés:
1.) Az oldalast megmossuk, és kb. 3 ujjnyi darabokra vágjuk. Besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
2.) Ezalatt a kelkáposztát félbevágjuk, és a félbevágás után 4-4 egyenlő nagyságú cikkekre vágjuk. Mint a tortaszeletek, úgy fognak kinézni. A torzsát nem szabad kivágni, mert az tartja össze a leveleket.
3.) Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, amelybe sót és egy késhegynyi szódabikarbónát teszünk, hogy szép zöld maradjon a káposztánk. Kb. 5-10 perc alatt félkeményre főzzük a káposztát. Lecsepegtetjük, és egy kivajazott tűzálló tálra tesszük a káposztákat.
4.) Előveszünk egy kuktát, beleteszünk 3 evőkanál olajat, egy felszeletelt vöröshagymát, a fokhagymákat és az oldalasokat rétegezve. Tehát: hús, hagyma, fokhagyma, hús, hagyma, fokhagyma, stb. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és egy kis köménymaggal. Kb. 3-4 dl vízzel felöntjük, lezárjuk, és 45-50 perc alatt megfőzzük.
5.) Miután az oldalas megfőtt, kivesszük az oldalas szeleteket a kuktából, és a tűzálló tálba helyezett kelkáposztákra rétegezzük.
6.) A sütőt előmelegítjük 10 percre. Ezalatt a megmosott és felkarikázott répát az oldalas után maradt főzőlébe dobjuk, lezárjuk a kuktát, és jelzéstől számított 3-4 perc alatt megfőzzük. (ropogósra). Leszűrjük, és elrendezzük a répaszeleteket a húsokon és a káposztákon. A kuktában maradt finom húslével meglocsoljuk a káposztás húsokat, és a maradék 3 gerezd fokhagymát is rászórjuk. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá.
7.) Forró sütőben, fóliával lefedve 10 percig, majd fólia nélkül további 5-6 percig sütjük.
Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk. Nagyon finom, különleges, laktató ebéd!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.