Elkészítés: 1. A sütőformát előkészítjük, a 10 dkg cukrot beleöntjük egy közepes méretű, 10-15 cm magas sütőedénybe. Elkészítjük a karamellt, az edény forgatásával bevonjuk vele az oldalfalakat is. Félretesszük, hogy megszilárduljon.
2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
3. Egy, a sütőformánál nagyobb edényt teszünk a sütőbe, vizet öntünk bele a magassága egyharmadáig. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
4. A fahéjrudat és a citromhéjat beletesszük a tejbe, megmelegítjük (nem kell felforralni). A kenyérkockákat beletesszük egy keverőedénybe, és ráöntjük a meleg tejet.
5. A tojásokat a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval felverjük, és egy fakanál segítségével összekeverjük a tejes kenyérrel. Hozzáadjuk a mazsolát és a rumot.
6. A masszát a karamellizált formába öntjük, azt pedig beletesszük a sütőben levő edénybe. Akkor a legjobb, ha a víz a sütőforma közepéig ér. Sütjük kb. 45 percig 180 fokon (tűprobáig).
7. Akkor borítjuk ki a formából, amikor már majdnem kihűlt.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.