Elkészítés: A puha margarint a liszttel szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az előzőleg lereszelt füstölt és emmentáli sajtot, a tojássárgákat, a sütőport, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kétfelé vágjuk, és 2 egyforma cipót gyúrunk belőle.
Mindkettőt körülbelül fél cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét tejjel megkenjük, és gazdagon megszórjuk reszelt trappistával. Aki szereti, erre szórhat még őrölt köményt is.
Derelyevágóval egyforma, körülbelül 6-8 cm-es rudakat vágunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre helyezzük a rudakat. Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon szép aranysárgára sütjük.
Ebből az adagból körülbelül három tepsi nagyon finom vendégváró sütemény lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.