Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat egy fémedényben vízgőz felett összekeverjük a cukorral, és addig kevergetjük, míg kézmeleg lesz. A gőzről levéve hozzáadjuk a vaníliát, majd robottal addig verjük, míg a térfogata a háromszorosára nő. Ekkor beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott, majd szobahőmérsékletűre hűlt margarint.
Kivajazunk 2 db 20 cm átmérőjű tortaformát, beleöntjük a tésztát, lesimítjuk a tetejét, és sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A töltelék hozzávalóit összeforraljuk, majd miután a keményítő feloldódott, még 3 percig forraljuk, azután hagyjuk kihűlni.
A sziruphoz a vizet összeforraljuk a cukorral. Amikor a cukor teljesen feloldódott, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a cukrot a vízzel lassú tűzön forralni kezdjük. Amikor forrni kezd, a sóval elkevert tojásfehérjét a citromlével habbá verjük. A szirupot 4-5 perc forralás után a tojáshab alá öntjük, közben robottal folyamatosan magas fokozaton keverjük. Amikor kihűlt, robotgéppel apránként hozzákeverjük a margarint, majd ha már elég krémes, hozzáadjuk a kókuszt is, és még 1 percig keverjük.
A kihűlt tortalapokat vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lap tetejét átkenjük a rumos sziruppal, rákanalazzuk az ananászos töltelék 1/3 részét, végül teszünk rá a kókuszos krémből. Ráhelyezzük a következő tortalapot, és ugyanígy járunk el, majd a harmadikkal is szintén. Az utolsó tortalapra már csak a kókuszkrémből teszünk, végül a torta oldalait is megkenjük a maradék krémmel. A tortát beszórjuk kókuszreszelékkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.