Elkészítése:
1. A marinád: Serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes hőfokon, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és fakanállal keverjük kb. 3 percig, amíg megpuhul. Majd adjuk hozzá a currypasztát és a szójaszószt, és forraljuk további 2 percig. Végül adjuk hozzá a kókusztejet, keverjük meg, ízlés szerint fűszerezzük, és forraljuk fel. Forrás után szobahőmérsékleten hűtsük le.
2. A bárányhúst vágjuk kb. 2,5 cm-es kockákra, és helyezzük egy nagy, keskeny tálba. Öntsük rá a marinádot, jól keverjük össze, hogy a húst mindenhol fedje. Folpackkal takarjuk le, és éjszakára helyezzük a hűtőszekrénybe.
3. Amikor a grill készen áll, vegyük ki a marinádból a báránykockákat, csöpögtessük le, és szúrjuk a kockákat a nyársra.
4. Magas hőfokon kb. 6-8 percig grillezzük, amíg közepesen átsül. A grillezési idő felénél fordítsuk meg. A grillezés ideje alatt 2-3-szor kenjük be a vajjal.
5. A tálaláshoz helyezzük a salátaleveleket egy hosszúkás tál egyik oldalára, a nyársról lehúzott húst pedig helyezzük a tál másik oldalára. A húst sózzuk, és szórjuk meg aprított mentával.
6. Fogyasztáskor a húst göngyöljük a salátalevélbe.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.