Elkészítés: A 6 tojást kettéválasztunk. A tésztához a fehérjéket a porcukorral kemény, tükörsima habbá verjük. Fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített, kb. 150 fokos sütőben 30 perc alatt jól kiszárítjuk.
A krémhez a tojássárgákat összekeverjük a tejjel és a liszttel, majd megfelelő sűrűségű krémmé főzzük (nagyon sűrű lesz). Hagyjuk kihűlni. Eközben a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával jó habosra kikeverjük, majd összeboronáljuk a kihűlt tojásos krémmel.
A kiszáradt és kihűlt kókuszos lapot jó vastagon megkenjük a vaníliás krémmel, és a tetejét meghintjük kókuszreszelékkel vagy kakaóporral (szebb úgy, ha először keserű kakaóporral, azt egyenletesen eloszlatjuk, és arra szórjuk a kókuszreszeléket).
Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.