Elkészítés: A csülkünket kicsontozzuk, megmossuk, leszárítjuk. A húsát sóval bedörzsöljük, de vigyázzunk, hogy a bőrére ne kerüljön, hiszen akkor nem sül ropogósra.
A kolbászt lebőrözzük, a csont helyére fektetjük, azután a húst eredeti formájára visszahajtjuk. Hústűvel megtűzzük, vagy zsineggel formára kötjük. Olajjal megkenjük, majd kedvenc tepsinkbe fektetjük.
Mellédobjuk a karikára vágott hagymát, az elfelezett fokhagymagerezdeket és a szemes borsot. Sütőben, 180 fokon mintegy 2 óráig sütjük, közben a sörrel gyakran locsolgatjuk. Magunknak is nyissunk ki egy üveggel, hiszen meleg van a tűzhely mellett. Párszor forgassuk is meg a húst, hogy egyenletesen piruljon.
Ha már ropogós, piros, gusztusos, akkor tálaljuk felszeletelve, saját zsírjával fényezve, fehérboros-szalonnás káposztával bolondítva, nagy korsó hideg sörrel kísérve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.