Elkészítés: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk. A lángolt kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, lecsorgatjuk.
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, a bőrkével együtt saját zsírjában kiolvasztjuk, majd rátesszük a megtisztított, apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és a káposztát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, fűszerpaprikával ízesítjük, öntünk rá 2 dl vizet és felforraljuk.
A pörköltes káposzta felét zsírral kikent
cserépedénybe tesszük, rá a bordákat és a kolbászkarikákat, végül betakarjuk a káposzta másik felével. Az edényt befedve 1 órára sütőbe tesszük, további 20 percig fedő nélkül pirítjuk.
Tálaláskor tejföllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.