Elkészítés:
1.) A káposztát megmossuk, lereszeljük, besózzuk, majd 30 percig állni hagyjuk.
2.) Kinyomkodjuk a káposzta levét.
3.) Egy mély lábasban 4 evőkanál olajat és 2-3 kanál cukrot karamellizálunk, majd rátesszük és barnára pirítjuk a besózott káposztát és a felkockázott kolbászt.
4.) Folyamatos kóstolgatás mellett sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk a tölteléket, majd elzárjuk a gázt, és picit hagyjuk kihűlni.
5.) A réteslapokat különválasztjuk, 1 rúdhoz 4 lapot használunk.
6.) Az első lapot egy nedves konyharuhára fektetjük, megcsepegtetjük olajjal, majd rátesszük a második, harmadik, majd negyedik lapot, és mindet megcsepegtetjük olajjal.
7.) A káposztás tölteléket kettéválasztjuk, és az egyik felét az első rúdhoz kiterített réteslapokra terítjük. A nedves konyharuha segítségével óvatosan felterítjük és zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a káposztás rétest.
8.) A másik 4 lappal ugyanígy járunk el, majd mindkét rudat még a sütés előtt picit megolajozunk.
9.)Előmelegített, forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a réteseket, és azon melegiben meg is esszük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.