A füstölt csülköt hideg vízben feltesszük főni pár szem feketeborssal, 1 fej hagymával és 1-2 gerezd fokhagymával. Időközben a lencsét beáztatjuk.
Az olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, kevés fűszerpaprikát teszünk rá, és kevés vízzel felengedjük.Erre kerül a savanyú káposzta.
Ha a csülök félpuha, kivesszük a főzőléből, és a csontokról lefejtjük, darabokra vágjuk fel. A kolbászt is felkarikázzuk, és mindkettőt a káposztához adjuk, majd a lencsét, a babért és a zúzott fokhagymát is. A főzőlével felöntjük, és tovább főzzük.
Ha minden megpuhul, akkor a tejfölt a liszttel és a mustárral kikeverjük, és behabarjuk vele a levest.
Végül forrón tányérokba szedjük, locsolunk rá még tejfölt, és jó étvággyal neki is állhatunk.
Megjegyzés
Szilveszterre készült, finom, laktató, másnaposságra való gyomorkímélő étel.
A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.