Elkészítés: A körtéket hámozzuk meg, majd a magházat eltávolítva vágjuk fel nagyobb kockákra. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a barna cukrot, és pár perc alatt főzzük puhára. Figyeljünk, nehogy szétfőjön a körte! Amikor már eléggé megpuhultak a körtedarabok, egy kanállal szedjük ki a főzéskor keletkezett léből, nem kell lecsepegtetni, sőt 1-2 evőkanálnyi lé is kerüljön rá. Ezután hűtsük ki egészen, mielőtt a tésztába kevernénk.
Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és az egész tojásokat, majd keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett csorgassuk bele az olívaolajat. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd fakanállal keverjük össze. Végül óvatosan keverjük a masszához a puhára főzött, teljesen kihűtött körtét és 1-2 kanálnyi levet.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (vagy vajazzuk és lisztezzük alaposan ki), majd öntsük bele a körtés-masszát. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve, még forrón szórjuk meg a torta tetejét ízlés szerint vaníliás porcukorral, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ameddig a torta teljesen kihűl, készítsük el a csokoládéöntetet. A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd vegyük le a tűzről, tördeljük bele a csokoládét, majd addig keverjük, míg elolvad, és sima krémet kapunk.
Tálaláskor ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd csorgassuk rá a csokoládéöntetet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.