Elkészítés: Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a rummal, 1 csipet sóval meg a tojássságákkal, majd 1 órát pihentetjük. Ezután egyharmad részét hűtőbe tesszük, a többiből vékony lapot sodrunk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. 175 fokon félig megsütjük.
Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben belekeverjük a kristlycukrot, ezután óvatosan beleforgajuk a habba a baracklekvárt, a durvára vágott diót és a mazsolát. Ezt a tölteléket a félig megsült tészta tetejére kenjük. A reszelő legdurvább fokán ráreszeljük a félretett tésztát, és a tepsit a sütőbe visszatéve a felső polcon pirulásig sütjük 150 fokon.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd vizes késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.