Elkészítés: Keverjük az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra, majd keverjük hozzá az egész tojást, a citromlevet és a citrom reszelt héját.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük sűrű, sima masszává.
Egy 20 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, öntsük bele a masszát (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 percig, tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A töltelékhez a vajat és a mascarponét keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vanília-aromát, majd keverjük simára.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
A teljesen kihűlt tésztát tépkedjük apró darabokra egy nagyobb tálba, tegyünk hozzá néhány kanál krémet, és kezdjük el összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk (lehet, hogy nem kell majd hozzá az összes krém!!!).
Az összegyúrt masszából formázzunk golyókat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, nyomjunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött olvasszuk fel (az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, míg el nem érjük a kívánt színt). A hűtőből kivett golyókat ezután vonjuk be a csokoládéval, majd helyezzük sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.