Elkészítés: A meghámozott, kockára vágott krumplit annyi vízben kell feltenni főzni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi.
A puhára főtt krumplit még a tűzön, a fazékban, a saját vízében össze kell törni, majd folytonos keverés és dagasztás közben a lisztet fokozatosan hozzá kell adni. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg "sima" állaga nem lesz a masszának.
Előtte kevés szalonnát (kockára vágva) kisütünk, és annak a zsírjába szaggatjuk ki a gancát úgy, hogy a fakanálról késsel kicsi adagokat forgatunk meg a zsírban, majd kizsírozott tűzálló tálba rétegezzük, amit a sütőben pirosra sütünk.
Végül túróval, tejföllel, illetve a szalonnakockákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.