Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. A káposztát leveleire szedjük, az ereket levágjuk róla, megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük, majd tésztaszűrőn lecsurgatjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A tojást sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát aranysárgára pirítjuk benne. Beletesszük a fokhagymát, és egyet-kettők kavarunk rajta, és levesszük a tűzről. A hagymát hozzáadjuk az áttört burgonyához, beletesszük a főtt tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Az egészet jól összekeverjük. A tölteléket a káposztalevelekre elosztjuk, feltekerjük, két végét kissé benyomkodjuk (mint a hagyományos töltött káposztánál). Kiolajozunk egy lábost, a töltelékeket szorosan egymás mellé belerakjuk, hogy ki ne bomoljanak. Aláöntünk 1 dl vizet, ráöntjük a tejfölt, és lefedve, lassú tűzön, kb. 20 perc alatt megpároljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 319 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.