Elkészítés: Az 1. tésztához a lisztet átszitáljuk, a vajat apró darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a kakaót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle (sima kiszúróval).
A 2. tésztához a lisztet átszitáljuk, a vajat apó darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. (Lukas kiszúróval kell csinálni.)
A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, a 2. tésztát - ami citromos és lukas a közepe - olvasztott fehér csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni. a kakaóporosat megkenjük lekvárral, majd rátesszük az olvasztott csokiba mártott, megdermedt lukas karikát. Marcipánvirággal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.