Elkészítés: Langyos tejben felfuttatjuk a cukorral elkevert élesztőt. Összekeverjük a többi alapanyaggal, és jól kidagasztjuk. Csak a legvégén dagasszuk hozzá a vajat! A tésztát a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra, csíkokra vágjuk, ezt is kb. 2 cm-esre. A formát megkenjük vajjal, rátekerjük a tésztacsíkot úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Meggörgetjük, megkenjük vajjal és cukorba forgatjuk.
Kivajazott tepsire fektetjük, és 8-10 perc alatt készre sütjük. 2 percenként fordítsunk rajta egyet. Parázs fölött is süthetjük, ha van eredeti formánk, amire feltekerhetjük.
Miután kivettük a sütőből, vigyázzunk, hogy a cukorral ne égessük meg magunkat. Ha szeretnénk ízesíteni, akkor kakaóba, kókuszba vagy dióba is forgathatjuk, de ezt rögtön a sütőből kivétel után tegyük, csak akkor fog ráragadni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.