1 egész tojást, 3 dkg zsírt, 2 evőkanál olvasztott mézet, 15 dkg porcukrot, és egy kevés tejet gőz felett addig keverünk, amíg besűrűsödik.
45 dkg lisztet összekeverünk 1 kiskanál szódabikarbónával. Mindezt a meleg masszával gyorsan összegyúrjuk és gyorsan, míg meleg, 4 nagyon vékony lapot nyújtunk. Egyenként zsírozott sütőben kisütjük őket, pár perc kell csak laponként. (Nekem nagyon kemény lett a tészta, szinte mint a száraztészta, de csak pár csepp tejet tettem bele, biztos több kellett volna. És tényleg sietni kell, mert ahogy hűl, úgy keményedik.)
A krémhez 15 dkg margarint és 15-20 dkg porcukrot habosra kikeverünk. 2 tojássárgát is kikeverünk 2 evőkanál porcukorral, és 4 dl tejben 2 evőkanál búzadarát és a cukros tojás sárgát felfőzzük. Kihűtjük, majd a 2 krémet összekeverjük.
Rétegezés: alul 1 tésztalap, rá a fehér krém fele, rá 2. lap, rá sárgabaracklekvár minimum 3 mm vastagon, rá 3. lap, rá a krém második fele, rá 4. lap, a tetejére pedig csokimáz.
Csak néhány óra után lehet szeletelni, de legjobb másnap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.