Elkészítés: A filézett csirkemelleket kettévágjuk, majd hosszában zsebet metszünk rajtuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fokhagymával bedörzsöljük.
A kialakított zsebekbe durvára tört borsot és camembert szeleteket helyezünk.
Az így elkészült húsokat forró olajon kicsit megpirítjuk, ezzel megakadályozva, hogy sütés közben a csirkemell kiszáradjon.
A kinyújtott, liszttel meghintett leveles tésztából nagyjából kéttenyérnyi kockákat vágunk, és ezek közepére helyezzük az elősütött húsokat, majd a tészta négy sarkát a hús tetején összefogjuk, ezzel kis batyukat képezve.
A kész batyuk tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 40-45 percre sütőbe helyezzük.
Eközben 1 fej hagymát karikákra szelünk, és sóval, borssal ízesítve olajon pirítani kezdjük. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott aszalt szilvát, és nagyjából 2 dl vörösbort, majd hagyjuk párolódni. Ízlés szerint tovább borsozzuk, és úgy pótoljuk az elfőtt bort, hogy egy kis szaftja mindig maradjon a mártásnak.
Mivel az étel a tészta miatt igen laktató, nincs szükség egyéb köretre. Tálaláskor a mártást a batyuk köré, a megmaradt bort pedig poharunkba töltjük. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.