Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozuk, 1-2 órát pihentetjük.
A tojáshabhoz a tejet felforraljuk a cukorral, és a keményre vert tojáshabot belekanalazzuk. Megfőzzük mindkét oldalát, mint a madártej habját. A megfőtt habot lecsöpögtetjük (ez a hab kerül a sütemény tetejére a rácsok közé).
A túrókrémhez a túrót a cukorral, a tejjel (használhatjuk a habfőzésből maradt tejet) és a tojássárgákkal elkeverjük, végül annyi búzadarát adunk hozzá, hogy ne legyen folyós.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk közepes tepsi nagyságúra, belehelyezzük a tepsibe. A krémet a tepsiben lévő tésztára tesszük.
A maradék tésztából rudakat sodrunk, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. Tojással megkenjük a tetejét. A rácsok közét a már megfőzött tojáshabbal díszítjük.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Kihűlve szeleteljük, melegen morzsálódhat, törhet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.