Elkészítés: Az almákat negyedeld, emeld ki a magházukat, a gerezdeket vágd vékony szeletekre. Öntözd meg citromlével, reszeld rá a citrom sárga héját, és forgasd bele a mazsolát.
A kifliket karikázd fel, locsold rá a tejet. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tejes kifliket.
A massza felét simítsd egy vajjal kikent tűzálló tálba. Oszd el rajta egyenletesen az almás-mazsolás keveréket, hintsd meg fahéjjal, majd borítsd be a többi masszával.
Tedd előmelegített sütőbe, süsd 20 percig. Ekkor simítsd rá a tojások fehérjéből vert kemény habot. Addig süsd, míg a hab szép színt nem kap. Hintsd meg porcukorral, vagy gyümölcsöntetet kínálhatsz hozzá.
Én egy almát reszeltem le, kipürésítettem, adtam hozzá sárgabaracklekvárt, ezzel tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.