Elkészítés: A 10 tojást kettéválasztjuk: 5 fehérje egy tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a harmadik tálba. A vajat összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, a tejszínt, és végül 5 tojás keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félretesszük díszítésnek.)
Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az egyik oldalukat sütjük meg, és egy sütőtálra csúsztatjuk a kész palacsintákat úgy, hogy a nyers felük legyen felfelé.
Minden palacsintára baracklekvárt kenünk, majd megszórjuk rumba áztatott, forrázott mazsolával és cukros dióval, erre jön majd a következő palacsinta, egészen addig, amíg mind elfogy.
Felverjük a maradék 5 tojásfehérjét, és nyomózsákkal vagy kanállal a palacsintatorta tetejére kanalazzuk. (Utóbbi szerintem sokkal egyszerűbb, és kevesebbet kell mosogatni. :-)))
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig sütjük a tortát, míg a teteje szépen megpirul (kb. 15 perc).
Végül elkészítjük a pudingot (egy picit több tejet kell hozzáadni, és akkor krémesebb állagú lesz), és forrón, a palacsintával együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.