Elkészítés: A tésztához 30 dkg lisztet, 1 csomag sütőport 15 dkg zsírral összemorzsolunk. 10 dkg cukrot, 1 egész tojást 1 citrom reszelt héjával és levével (én a fele levét raktam csak bele) összekeverem, hozzáadom a lisztes keverékhez és összegyúrom. A tésztából annyit hagyunk, hogy a tetejére rácsot csinálhassunk (nálam ez egy kisebb maroknyi) a többit egy közepes nagyságú tepsi méretére nyújtjuk, majd kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és megkenjük baracklekvárral.
20 dkg cukrot, 2 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 15 dkg darált diót összekeverünk, majd a felvert tojásfehérjével összeforgatjuk (kicsit össze fog esni a hab, de a sütőben megdagad). Ezt elterítjük a lekváron, majd a maradék tésztából rácsot készítünk rá.
Közepes lángon érdemes sütni, mert nagyon hamar odakaphat alul. Addig sütjük, míg a teteje meg nem barnul. Minimum 30 perc.
A képen túl nagy tepsiben készítettem el, így nagyon lapos lett a tésztája, ezért javaslom a közepes tepsit. De ennek ellenére is nagyon finom lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.