Elkészítés: Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót és az élesztőt, majd a közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a vizet és az olajat. Jól összegyúrjuk. Deszkán alaposan átgyúrjuk, ha ragad, kissé lisztezzük meg a tésztát. Egy olajos tálba tesszük, lefedjük, és 1 órát kelesztjük.
Ezután kicsit átgyúrjuk a tésztát, téglalap alakúra nyújtjuk, és 1/2-1 cm széles csíkokra vágjuk hosszában. Az így kapott csíkokat a két kezünk között, majd a deszkán megsodorjuk, hogy hosszú, keskeny hengereket kapjunk. Mindet megkenjük vízzel, majd megszórjuk mákkal (sima étkezési, nem darált mák).
A sütőt 250 fokra (vagy a lehető legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük), és szép barnára sütjük őket 10-15 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.