A kiflit felkarikázzuk, majd langyos tejjel leöntjük, óvatosan összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy teljesen felszívja a tejet. A darált mákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük, majd rákanalazzuk a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan összekeverjük. (Ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá.)
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vaníliás pudingport simára keverjük egy kevés hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Ezután hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ezután kevergetve kihűtjük, hogy éppen csak langyos (majdnem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Tálaláskor a habos vaníliakrémet tányérba kanalazzuk, majd rápakoljuk a mákos gubát, és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.
Megjegyzés
A szikkadt kifli felhasználásának az egyik legfinomabb módja!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.