Elkészítés: A tökraguhoz a tököt megtisztítjuk, magját kivájjuk, a húst felkockázzuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, hagyjuk állni 1 órát, hogy levet eresszen.
A kiflit felkarikázzuk. A tejet elkeverjük a tojássárgákkal és a mézzel. A vajat barnára pirítjuk. A karikázott kiflire öntjük a hideg mézes-tojásos tejet és a barna vajat, hozzáadjuk a darált mákot és a reszelt citromhéjat, összeforgatjuk.
A szufléformákat kikenjük vajjal és megszórjuk cukorral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral és negyed citrom levével felverjük, és a mákos masszába forgatjuk először a felét, majd utána a másik felét is.
A szufléformákba adagoljuk, és vízfürdőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejszínt tűzre tesszük, és a felére beforraljuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott cukros tököt, megkeverjük, hozzáadjuk a felkockázott fehércsokit. Megvárjuk míg felolvad, majd jegyes vízben lehűtjük.
A mákosgubás fejfújtakat a csokis tökmártással, bazsalikomlevéllel vagy friss gyümölccsel, esetleg gyümölcsfagylalttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.