Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet felforraljuk.
Elkészítés: A tejbe keverjük a mákot, a citromhéjat, a cukrot, és állandóan kevergetve lassú tűzön kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a tojássárgáját. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is könnyedén a mákos masszához keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített, vagy átlátszó fóliával kibélelt hosszúkás formába simítjuk, és a mélyhűtőben kb. 4-5 óra alatt kifagyasztjuk. A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, a befőtteket levükkel együtt a borban 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt, és összerázogatva ismét 1-2 percig forraljuk. Tálalásnál a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a parfét tálra borítjuk, és meleg késsel szeletelve, a gyümölcsös mártással azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 430 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.