Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet felforraljuk.
Elkészítés: A tejbe keverjük a mákot, a citromhéjat, a cukrot, és állandóan kevergetve lassú tűzön kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a tojássárgáját. Végül a tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is könnyedén a mákos masszához keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített, vagy átlátszó fóliával kibélelt hosszúkás formába simítjuk, és a mélyhűtőben kb. 4-5 óra alatt kifagyasztjuk. A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, a befőtteket levükkel együtt a borban 1-2 percig főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt, és összerázogatva ismét 1-2 percig forraljuk. Tálalásnál a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a parfét tálra borítjuk, és meleg késsel szeletelve, a gyümölcsös mártással azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 adag: 430 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.