Elkészítés: A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át. Ezután forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd egyenlően elosztva öntsük bele a formákba. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A citromos réteghez a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, a porcukrot (ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is), a citromlevet és reszelt citromhéjat keverjük össze, majd hevítsük forráspontig, közben többször keverjük meg. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a zselatint. Kézi habverővel keverjük simára, majd hűtsük ki.
A hűtőből vegyük ki a formákat, majd óvatosan öntsük a megdermedt málna tetejére a kihűtött keveréket. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a citromos rész is teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a formákat pár pillanatra mártsuk bele meleg vízbe, majd fordítsuk rá a tányérra, és óvatosan vegyük le.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.