Elkészítés: 2 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot, majd felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, természetesen hozzáadva a maradék 4 dl tejet. Addig dolgozzuk, míg teljesen sima, kicsit hólyagos tésztát nem kapunk. Hagyjuk kellni, majd átdolgozzunk, ismét hagyjuk kelni.
Ha ezzel megvagyunk, lisztezett felületen kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra, üvegpohárral kiszaggatjuk. A formák közepét ujjal összenyomjuk, forró, de nem túl sok olajban kisütjük.
Lekvárral megtöltve, porcukorral leszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.