Előkészítés: A mandulát a sütőben (grillezve) világosra pirítjuk. Ne hagyjuk sokáig a sütőben, mert hamar megég! Azonnal tányérra borítjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés: A mandula kétharmadát a kenyérrel és kevés sóval finomra daráljuk. Hagyományosan mozsárban őrölték, de megteszi a kézi turmix vagy daráló is. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, és borssal ízesítjük. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük. A pórét 5 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, és összekeverjük a tésztával. A tésztát összeforgatjuk a mandulamártással, megszórjuk parmezán sajttal és a maradék mandulával. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 598 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.