Előkészítés: A mandulát a sütőben (grillezve) világosra pirítjuk. Ne hagyjuk sokáig a sütőben, mert hamar megég! Azonnal tányérra borítjuk. A pórét megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés: A mandula kétharmadát a kenyérrel és kevés sóval finomra daráljuk. Hagyományosan mozsárban őrölték, de megteszi a kézi turmix vagy daráló is. Hozzáadjuk az olajat, a tejet, és borssal ízesítjük. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint nem túl puhára főzzük, lecsepegtetjük. A pórét 5 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, és összekeverjük a tésztával. A tésztát összeforgatjuk a mandulamártással, megszórjuk parmezán sajttal és a maradék mandulával. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 598 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.