Elkészítés: 1.) A tésztához a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a marcipánmasszát. (Ez utóbbit legjobb káposztareszelőn lereszelni.)
2.) A tojássárgákkal, a mézeskalácsfűszerrel és a vaníliás cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, majd az egészet a csokis masszába keverjük.
3.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a porcukorral együtt a csokoládés masszába forgatjuk.
4.) Végül beleszitáljuk a lisztet, és az egészet könnyedén összekeverjük. A masszát egy 22 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon 45-55 perc alatt megsütjük.
5.) Még melegen a formából kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és baracklekvárral megkenjük.
6.) A marcipánmasszát porcukorral meghintett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tészta, és a torta tetejére helyezzük, majd aszalt szilvával telerakjuk.
7.) A kétféle csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a torta tetejére (és oldalára) kenjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.