Elkészítés: A marcipánmasszát kétfelé vágom. Egyenként vékony téglalappá nyújtom. (Kevés porcukrot szórok alá a nyújtáskor, illetve a sodrófára is.)
Az aszalt szilvára ráöntöm a sütőrumot, néhány percig forralom, majd jól lecsepegtetem.
A még kicsit langyos, de jól lecsepegtetett, kinyomkodott aszalt szilvát egy sorban (jó tömören) ráteszem a kinyújtott marcipán hosszabbik oldalára, és szorosan feltekerem. A két rudat alufóliába csomagolom, és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kb. 1,5 cm-es korongokra vágom, és egyenként minyompapírba teszem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.