Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, belekeverjük a fokhagymát és a római köményt. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. A kuszkuszt szitába tesszük, azt ráhelyezzük a húsos lábas tetejére, és lefedjük. Pároljuk 1 órán át, ha kell, pótoljuk a vizet, és megkevergetjük a kuszkuszt. Amikor a hús elkezd puhulni, beletesszük a zöldségeket, és beleöntjük a paradicsomlevet. Ha szükséges, utánaízesítjük, és készre pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a tetejéről a kuszkuszt, átkeverjük kevés sóval és olívaolajjal. A kuszkuszt a tányér közepére halmozzuk, és a zöldséges, paradicsomos, húsos raguval körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 629 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.