Elkészítés: A fokhagymagerezdeket és az olívabogyókat hosszában négyfelé vágjuk. A camembert sajtot megtűzdeljük úgy, hogy a kérgét egyik oldalán hegyes, vékony pengéjű késsel picit megszúrjuk. Az így keletkezett résekbe nyomkodjuk a vágott fokhagyma és olívabogyó darabokat, valamint a mogyorókat. Néhány ugyanilyen résbe a száráról leválasztott rozmaringlevélkéket is tuszkolunk.
Egy tálkában kevés olívaolajat egy öntetnyi borral, provence-i fűszerkeverékkel, a darált dióval a petrezselymes pesztóval alaposan összedolgozzuk kenhető öntetté.
Alufóliát tépünk, ujjunkkal megkenjük olívaolajjal, megspékelt felével lefelé rátesszük a sajtkorongot, a fóliát köré bugyoláljuk, hogy mindenhol jóval magasabb legyen a sajtnál. A sajt tetejére öntjük az olajos, boros, fűszeres öntetet, majd a fóliát lazán, de lehetőleg légmentesen összezárjuk. 150 fokosra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a fóliát megnyitva még 2-3 percig.
Ropogós friss péksüteménnyel mártogathatjuk ki az ízes, fűszeres, olvadt sajtkrémet, miután a sajt hártyáját kicsit megvágtuk, hogy jobban hozzá tudjunk férni. Előételként, vendégváró finomságként is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.