A tej felét egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, félretesszük.
A csokoládét késsel apróra vágjuk.
Egy nyeles forralóba vagy lábasba öntjük a tej másik felét, alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. Fűszerezzük egy fahéjrúddal, majd hozzáöntjük a kakaóporos-keményítős keveréket. Folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Ekkor hozzáadjuk a darabolt csokoládét, és ha elolvadt, el is készült a forró csoki. A fahéjrudat kivesszük, és a forró csokit csészékbe töltve szervírozzuk, a tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül az igazi forró csoki:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.