Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Búrkifli recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Búrkifli

75 perc
10 adag
Megfizethető
2023. 10. 24.
Frissítve: 2024. 11. 15.
Tápérték(1 adag)
241 kcal Energia
13.2 g Zsír
24.9 g Szénhidrát
4.9 g Fehérje

Elkészítés

  1. 30 dkg vajat és 5 dkg lisztet összegyúrunk és két sütőpapír között egy cm vastagságú négyzetté nyújtunk. Ezután hűtőbe tesszük, hogy kidermedjen.
  2. A 20 dkg lisztet, a réteslisztet, az 5 dkg vajat, a hideg vizet, a sót és az ecetet rétestésztává gyúrjuk, majd enyhén lisztezett folpackba csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  3. Ha letelt a pihentetési idő, a rétestésztát kétszer akkora négyzetté nyújtjuk lisztezett munkafelületen, mint a vajas rész. A vajas négyzetet a réteslap közepére tesszük átlósan, majd becsomagoljuk, mint egy borítékot.
  4. Újra kinyújtjuk, és először szimplán hajtogatjuk: a tészta baloldali harmadát a középső harmadra hajtjuk, majd ráhajtjuk a jobboldali tésztaharmadot is. Megint kinyújtjuk, aztán duplán is meghajtogatjuk: ehhez a bal oldali, majd a jobb oldali tésztanegyedet is behajtjuk középig, majd végül összehajtjuk, mint egy könyvet. Folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
  5. A pihentetési idő után megismételjük a szimpla és a dupla hajtást, majd ismét hűtőben pihentetjük a tésztát addig, amíg elkészítjük a tölteléket.
  6. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót, a reszelt citromhéjat, és a vaníliás cukrot, aztán az elkészült diós habot habzsákba töltjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, közben pedig két tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  8. A pihentetett tésztát 25x80 cm-es lappá nyújtjuk, és hosszában kettévágjuk.
  9. Mindkét tésztacsík felső részét megkenjük a felvert tojással, az alsó részre pedig egy diós töltelékes csíkot nyomunk.
  10. A töltelékes alsó részt feltekerjük úgy, hogy a tölteléket teljesen körülvegye a tészta.
  11. A tésztarudak tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. Ha ezzel megvagyunk, mindkét rudat 5-5 egyforma darabra vágjuk.
  12. A tésztadarabokat kifli formára alakítjuk, aztán a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsikre tesszük őket.
  13. A tepsiket az előmelegített sütőbe toljuk, és 5 percig magas hőfokon sütjük.
  14. 5 perc után a sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük, majd további 20-25 percig sütjük a kifliket.
  15. A kisült kifliket rácson hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.

Nézd meg videón is, hogyan készül a búrkifli:

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel
Recept
Egyszerű

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

100 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szponzorált Tartalom   szerző profilképe

Szponzorált Tartalom

Hópuszedli
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Dubai csoki
Recept
Egyszerű

Dubai csoki

95 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csokis lávasüti
Recept
Rafinált

Csokis lávasüti

32 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Rumbaba
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Almás krémes
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőtökös muffin csokidarabkákkal
Recept
Egyszerű

Sütőtökös muffin csokidarabkákkal

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Marlenka  recept
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Churros egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Churros egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kőrösy Gabriella szerző profilképe

Kőrösy Gabriella

Túrós pite  recept
Recept
Rafinált

Túrós pite

50 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mogyorós-sütőtökös muffin recept
Recept
Egyszerű

Mogyorós-sütőtökös muffin

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Túrós ropogtatnivaló recept
Recept
Egyszerű

Túrós ropogtatnivaló

120 perc
|
25 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Boci süti  recept
Recept
Bonyolult

Boci süti

90 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Klock Eszter szerző profilképe

Klock Eszter

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.