A pho alaplevéhez a csillagánizst, a szegfűszeget, a koriandert, a kardamomot és a fahéjat egy lábasban 7-8 percig szárazon pirítjuk, ameddig erőteljesen el nem kezdi ereszteni az illatát.
Közben a hagymát és a gyömbért megmossuk, héjasan felszeljük, és hozzáadjuk a fűszerekhez az olajjal együtt, majd 5-6 percig erőteljesen pirítunk mindent.
Ezután felöntjük 2 l hideg vízzel, hozzáadjuk a marhacsontot, a csiperkét, sózzuk, majd 2 órát lassan főzzük, mint a húslevest, és a végén ízesítjük a halszósszal, cukorral.
A rizstésztát egy hőálló edénybe tesszük, és forrásban lévő vízzel leöntjük, ha fogkeményre puhult, akkor leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk.
A koriander- és mentaleveleket, a csilit, a gombát és a hagymát felszeljük, a lime-ot felcikkezzük, a bélszínt nagyon apróra szeleteljük.
A levesfeltéteket tányérokba rendezzük, majd tűzforrón ráöntjük leszűrt, zsírtalanított alaplevet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.