Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pho (vietnami marhahúsleves) recept
recept
Bonyolult
HalSzójabab

Pho (vietnami marhahúsleves)

150 perc
0 adag
Megfizethető
2024. 02. 23.

Elkészítés

  1. Egy nagy fazék hideg vízben feltesszük főzni a marhacsontot és a marhahúst (egészben), valamint a hagymát kettévágva, illetve a gyömbért 2-3 cm-es darabokra vágva. Ahogyan mindenféle más alaplevet is készítünk, a tetején megülő habot mindig leszedjük, lassan gyöngyöztetjük.
  2. Amikor illatozik a leves, egy forró száraz serpenyőben megpirítjuk a fűszereket (csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, bors) és a forró levesbe szórjuk. Sózzuk, kb. 1 órán át főzzük együtt.
  3. A marhahátszínt a mélyhűtőbe tesszük, erre azért van szükség, hogy tálalás előtt igazán vékony szeleteket lehessen vágni a húsból.
  4. A rizstészta előnye, hogy „intelligens” tészta, azaz nem kell főzni, csak áztatni, és annyi vizet szív csak magába, amennyire szüksége van. Tehát a rizstésztát áztassuk forró vízbe, kb. fél órára, vagy addig, amikor már fehér és nem áttetsző.
  5. Amíg fő a leves és ázik a tészta, addig előkészítjük a friss zöldfűszereket: az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a koriandert leveleire szedjük, a lime-ot gerezdekre vágjuk, mindent egy-egy kistányérban előkészítünk, a csírákat is, illetve a chilit is vékonyan felkarikázzuk.
  6. A rizstésztát leszűrjük, és nagyobb méretű, ázsiai típusú mélytányérba tesszük. A tésztára merjük a gőzölgő levest, majd a mélyhűtőből a marhahúst kivéve, nagyon éles késsel hajszálvékony szeletekre vágjuk, amit a gőzölgő leves tetejére teszünk. Annyira vékonyra kell vágni, hogy a forró leves hője megfőzze azt.
  7. Friss zöldekkel, csírával megszórva tálaljuk a levest. Illetve pótlásként kínálunk még többet, ízlés szerint chilivel, lime levével tovább ízesítjük.
  8. Autentikusan a leves sűrűkét pálcikával fogyasztják, a levét pedig kiszürcsölik a tányérból, de ehhez kínáljunk kanalat is.

Megjegyzés
Péter András receptje.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Sárgaborsóleves füstölt hússal
Recept
Egyszerű

Sárgaborsóleves füstölt hússal

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hagyományos lebbencsleves
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Savanyú becsinált leves
Recept
Rafinált

Savanyú becsinált leves

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Lencseleves gazdagon
Recept
Egyszerű

Lencseleves gazdagon

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Lencseleves kolbásszal
Recept
Mester

Lencseleves kolbásszal

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Zalabai Andrea szerző profilképe

Zalabai Andrea

Őszi minestrone leves
Recept
Egyszerű

Őszi minestrone leves

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tárkonyos csirkeraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos csirkeraguleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Pho leves marhahúsból recept
Recept
Mester

Pho leves marhahúsból

180 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.