Elkészítés: A 6 tojásból sütött piskótát 2 lapra vágjuk.
A szederbefőttet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk, ez is része lesz a krémnek. A felfogott lében /kb. 2 dl/ elkeverjük a pudingport. A tejszínt a 20 dkg porcukorral egy edényben közepes tűzön melegítjük, mikor már forrni kezd, beleöntjük a pudingporral elkevert szederlevet, és sűrűsödésig kevergetjük. Hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön.
Eközben a mascarponet felhabosítjuk a 10 dkg porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt szederkrémet.
A félbevágott piskótát megkenjük a kész krém felével, néhány szem szedret elszórunk rajta, majd rátesszük a piskóta másik felét, és bevonjuk az egészet a maradék krémmel. A többi szedret elosztjuk a tetején, és csokihálóval díszítjük.
A csokihálóhoz egy alufóliával bevont tepsi hátlapjára olvasztott étcsokit csurgatunk, majd hűtőbe téve hagyjuk megdermedni. Dermedés után óvatosan megfordítjuk és lehúzzuk róla az alufóliát. Ha kétszínű lapocskákat szeretnénk, akkor az étcsoki megkötése után fehércsokit csorgatunk rá, és azt is hagyjuk megdermedni, csak ezután távolítjuk el a fóliát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.