Előkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd lehűtjük. A meggyet lecsepegtetjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A tejet meglangyosítjuk. A tojásokat (3+2) a felhasználási adagok szerint szétválasztjuk. A mártáshoz a 4 dkg cukorral a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt durvára lereszeljük.
Elkészítés: A mártáshoz a 3 tojássárgáját habosra keverjük a megmaradt cukorral (4 dkg) és a vajjal. Beletesszük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a reszelt marcipánt, a lé nélküli meggyet, csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, és a tejfölt. Összekeverjük. A kifőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. A zsemlék áztatásához a 2 tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a tejjel, a zsemléket megforgatjuk benne. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A zsemléket megtöltjük a tésztás masszával, és tűzálló tálba egymás mellé rakjuk őket. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Mialatt sül, a megmaradt 2 tojásfehérjéből 4 dkg cukorral nagyon kemény habot verünk. Amikor kivettük a töltött zsemléket a sütőből, a készüléket 200 C-fokra felhevítjük. A zsemlék tetejére rátesszük a habot, és pár percre visszatesszük a forró sütőbe, amíg a tetejük megpirul. Közben az öntethez a pudingport a megadott módon kikeverjük, a visszamaradt meggylevet is hozzáadjuk. A zsemléket forrón, a porcukorral megszórva, tetszőleges gyümölcsökkel díszítve, az öntettel együtt tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 654 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.