Előkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd lehűtjük. A meggyet lecsepegtetjük. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kikaparjuk. A tejet meglangyosítjuk. A tojásokat (3+2) a felhasználási adagok szerint szétválasztjuk. A mártáshoz a 4 dkg cukorral a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt durvára lereszeljük.
Elkészítés: A mártáshoz a 3 tojássárgáját habosra keverjük a megmaradt cukorral (4 dkg) és a vajjal. Beletesszük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a reszelt marcipánt, a lé nélküli meggyet, csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat, és a tejfölt. Összekeverjük. A kifőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. A zsemlék áztatásához a 2 tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a tejjel, a zsemléket megforgatjuk benne. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A zsemléket megtöltjük a tésztás masszával, és tűzálló tálba egymás mellé rakjuk őket. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Mialatt sül, a megmaradt 2 tojásfehérjéből 4 dkg cukorral nagyon kemény habot verünk. Amikor kivettük a töltött zsemléket a sütőből, a készüléket 200 C-fokra felhevítjük. A zsemlék tetejére rátesszük a habot, és pár percre visszatesszük a forró sütőbe, amíg a tetejük megpirul. Közben az öntethez a pudingport a megadott módon kikeverjük, a visszamaradt meggylevet is hozzáadjuk. A zsemléket forrón, a porcukorral megszórva, tetszőleges gyümölcsökkel díszítve, az öntettel együtt tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 654 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.