Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat egyenként belekeverjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a sütőporral és
kakaóporral elvegyített lisztkeveréket. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 175 Celsius-fokon 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, 3lapra vágjuk.
A befőtt levét leöntjük a meggyről, a keményítőt néhány kanál befőttlében elkeverjük. A többi levet lábosba öntjük, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk, majd a feloldott keményítővel sűrűre főzzük. A fahéj és a citromhéj eltávolítása után beleforgatjuk a meggyet.
Melegen az alsó tortalapra simítjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixáló utasítása szerint a cukorral kemény
habbá verjük, majd az aromát és a csokireszeléket belekeverjük, a következő lapra kenjük, majd rátesszük a felső lapot.
A tetejét tetszőlegesen díszítjük. Tejszínhabbal kínáljuk. Ha valaki gluténérzékeny, akkor a finom búzaliszt helyett a zárójelben lévő hozzávalókat kell használni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.