Elkészítés: A túrót alaposan áttörjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot ízlés szerint, a reszelt citromhéjat, fél citrom levét és a joghurtot. Egy mérőedénybe facsarjuk a citrom másik felének levét, és a meggybefőtt levével kiegészítjük 2 dl-re. Ebben feloldjuk a zselatint, majd felmelegítjük, de véletlenül sem forraljuk. Míg a zselatin hűl, összevágjuk kis darabokra vagy lereszeljük a csoki felét, a többi marad dísznek, de ha csokisra akarjuk, az egészet belerakhatjuk. :) A meggy felét félbevágjuk. Belekeverjük a csokit és a meggyet is a masszába, majd, ha langyosra hűlt a zselatin, azt is. Alaposan összeforgatjuk, majd folpackkal bélelt tálba borítjuk.
Hideg helyre tesszük, télen ablakpárkányra, nyáron hűtőbe. Meggyszószt készíthetünk hozzá pár evőkanál cukorból és meggyléből, a maradék meggyből, 1 evőkanál étkezési keményítővel, pár evőkanál citromlével és kis őrölt fahéjjal. A meggyet összeaprítjuk, felöntjük a meggylével, cukrozzuk, fűszerezzük, kis rumaroma nem árt, és forraljuk, míg kicsit sűrűsödik, majd az étkezési keményítőt hozzáadva az első buborékokig hevítjük.
Kb. 2 óra múlva fogyasztható a desszert. Rendkívül jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.