Tésztához:A tojásfehérjét kemény habbá vejük.Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot.Belekeverjük a tojások sárgáját.Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.Vajjal kikent, liszttel meghintett formába öntjük, és tűpróbáig készre sütjük.Miután kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben ketté vágjKrémhez:A gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal, rummal összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot, és beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet.Egyik tortalapot megkenjük lekvárral, egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a másik tortalappal.Vaníliakrém:A tejet összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük.Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és ezzel a krémmel bevonjuk a tortát.Teteje ízlés szerint díszíthető.
Megjegyzés
Férjem születésnapjára készítettem el ezt a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.