Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egyharmadát (lehetőleg az érettebbeket) turmixoljuk, majd átszűrjük. A bort, a zselatinport, a likőrt meg a fűszereket hozzáadjuk, és kevergetve felfőzzük. Mindössze 1-2 percig forraljuk, amíg a zselatin teljesen elolvad benne. A tűzről lehúzva hagyjuk kihűlni. A maradék szilvát közepes darabokra vágjuk, és a mézzel együtt a még meleg zselatinos szilvapürébe keverjük. A desszertes gyűrűt (vagy ha nincs ilyened, őzgerinc forma is tökéletes) hideg vízzel kiöblítjük, a szilvás masszát egyenletesen belesimítjuk, lefedjük, hűtőbe tesszük, megdermesztjük. Másnap a formából kiborítjuk, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Különleges édesség, és nagyon fincsi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.