Előkészítés: A tésztához a mandulát, a lisztet, a cukrot és egy csipet sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat kisebb darabokban, a tojást, és a kézi robotgép keverőspiráljával összedolgozzuk. A masszát 6 egyforma darabra szétosztjuk, ellapítjuk, és fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe. Kb. 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: Kivajazzuk, kilisztezünk agyümölcstortaformákat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztákat lisztezett deszkán egyenként kb. 16 cm körré nyújtjuk, és a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Az alját villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá. A sütőben kb. 15 percig sütjük. A tortácskákat a formában hagyjuk kihűlni. A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagozzuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Minden gyümölcsöt egy lábosba teszünk, aláöntünk 1 dl vizet, a cukrot, és felforraljuk. Két-három percig forraljuk. A keményítőt simára keverjük 4 evőkanál vízzel, a gyümölcsökre öntjük, és még egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni. A csokoládét összetörjük, és vízfürdőben felolvasztjuk. A tortácskákat kivesszük a formából, megkenjük a csokoládéval az oldalukat és aljukat, hagyjuk megszáradni. A gyümölcsöket szétosztjuk a formákba. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, a gyümölcsökre nyomjuk, és megszórjuk mandulaforgáccsal.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 585 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.