Előkészítés: A húst lemossuk, leszárítjuk (aki a bőrét nem szereti, távolítsa el), besózzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk.
Elkészítés: Megfelelő nagyságú mély serpenyőben vagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat elősütjük benne (minden oldalán kb. 3-3 perc), majd félretesszük a combokat. A visszamaradt olajra rádobjuk a fokhagymát, néhányszor megkeverjük, majd beletesszük a szójaszószt és 2 dl vizet. Hozzáadjuk valamennyi fűszert, és visszahelyezzük az elősütött combokat. Rászórjuk a mogyorót, és letakarva 20- 25 percig pároljuk. Közben metéltre vágott zöldségeket a 2 evőkanál olajon kicsit pirítsuk meg, majd tegyük a combokhoz. Fedő nélkül még 3-4 percig főzzük együtt, úgy hogy a zöldségek még ropogósak maradjanak. Ha netán túl híg lenne a leve, akkor a keményítőt keverjük ki kevés vízzel, és azzal kössük be. Köretnek főtt rizst vagy főtt tésztát adhatunk, amelyet frissen készítünk el.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag köret nélkül: 509 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.