Elkészítés: A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt és a margarint. A hozzávalókat robotgéppel fokozatosan eldolgozzuk.
Liszttel meghintett deszkán sima tésztává gyúrjuk. Ha ragad a tészta, fóliába csomagolva egy kis időre hűtőszekrénybe tesszük.
A töltelékhez a mogyorót és a lekvárt tálba tesszük. Hozzáreszeljük a marcipánmasszát, majd az egészet jól összekeverjük.
A tésztát belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kb. 80 db (kb. 6 cm átmérőjű) kerek kekszet szaggatunk belőle. A tojásfehérjét elkeverjük, 40 keksz szélét megkenjük vele. A 40 keksz közepére 1-1 kiskanál tölteléket rakunk, elsimítjuk, és mindegyikre egy-egy üres kekszet teszünk. A tészta széleit villával összenyomkodjuk.
A tojássárgáját és a tejet összekeverjük. A kekszeket megkenjük vele, majd megszórjuk pisztáciával és durva szemcséjű cukorral. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd aranybarnára sütjük. (Légkeveréses sütőben kb. 160-180 fokon 15 perc, gázsütőnél kb. 3. fokon.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.