Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, és keverőtálba szitáljuk. A cukrot, vanillincukrot, tojást, vizet és vajat hozzáadjuk és gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk. Utána gyúródeszkára téve kézzel sima tésztává gyúrjuk. Ha ragadna, kis időre, fóliába csavarva hűtőszekrénybe tesszük, (30 x 40 cm-es, kikent) sütőlemezre kinyújtjuk. A tészta tetejét sárgabarackdzsemmel megkenjük. A vajat, cukrot, vanillincukrot és vizet kis edényben keverés közben lassan felmelegítjük és elolvasztjuk, mindkét féle mogyorót belekeverjük, és hűlni hagyjuk. A mogyorós masszát a tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk, és a sütőlemezt a sütőrácsára helyezzük. A sütőlemezt rácsra tesszük, és a süteményt hűlni hagyjuk, majd négyszögekre vágjuk, ezeket félbevágjuk úgy, hogy kis sarkokat (háromszögeket) kapjunk. A bevonathoz a csokoládébevonót darabokra törjük és kis edényben, vízfürdőben, gyenge hőfokon sima masszává keverjük. A sütemény két hegyes sarkát a csokoládéba mártjuk, a sarkokat süteményrácsra vagy sütőpapírra tesszük, és a bevonatot megszilárdítjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.