Elkészítés: A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojást, a porcukrot, a sót. és alalposan összegyúrjuk. A tészta 1/4-ét elvesszük,
és téglalap alakúra nyújtjuk. A megmaradt tésztát megfelezzük, az egyiket cipóra formázzuk, majd hűtőbe tesszük. A másikba
belekeverjük a csokit és a kakaót, cipóvá gyúrjuk, és az is mehet a hűtőbe egy kis időre.
Majd kivesszük mindkét cipót, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk őket, majd pedig 1 cm széles csíkokat vágunk belőlük. A kinyújtott tészta felét megkenjük tojásfehérjével, és ráhelyezünk egy sötét, majd egy világos csíkot felváltva. Soronként tojásfehérjével kenjük! Arra figyeljünk, hogy a sötétre világos, a világosra pedig sötét csík kerüljön. Végül a tészta másik felét is megkenjük a fehérjével, és ráhajtjuk az építményünkre, mintegy hengert formázva. Egy kis időre hűtőbe tesszük, majd vékony szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsiben, 200 fora előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.